Blog Archives

Mansikkatuulihatut

6 dl vettä 210 gr voita 210 gr vehnäjauhoja 5 munaa Täytteeksi: 4 dl Rossi-Tarhojen mansikka Marpureeta Kiehauta vesi ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla koko ajan sekoittaen puuhaarukalla. Seos saa kiehua kunnes irtautuu kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä. Kun seos on jäähtynyt, vatkataan yksi muna kerrallaan sekaan. Kahdella lusikalla pannaan taikinasta suuria kokkareita voidellulle pellille. Ne paistetaan tasaisessa uuninlämmössä 200 astetta n. 20 minuuttia. Jäähtyneet tuulihatut täytetään pursottamalla mansikka Marpureeta sisään ja juhlat voivat alkaa.
Lue lisää

Kevyt pannacotta Marpureella (6 annosta)

4 dl bulgarianjogurttia 4 rkl tomusokeria 2 liivatelehteä 1-2 rkl vettä tai omenamehua 3 dl Rossi-Tarhojen mansikka Marpureeta Sekoita tomusokeri jogurtin joukkoon. Liota liivatelehtiä väljässä, kylmässä vedessä. Puserra liivatteet, sulata kiehuvaan vesitilkkaseen ja yhdistä seos jogurttiin. Kaada jogurttiseos laseihin ja anna jäähtyä jääkaapissa 1-2 tuntia. Kaada mansikka Marpureeta jogurttihyytelöiden päälle ja sinulla on kaunis jälkiruoka tarjottavaksi.
Lue lisää