Vi är

  Kartanon Marja ligger på Kungsgårdvägen 35 i Köklax vid Esbo Gård.

Verksamhetsidén vid Kartanon Marja är att producera utsökta, högklassiga, rena, färska och världens bästa jordgubbar. Jordgubbarna produceras miljö- och konsumentvänligt.

Vi på Kartanon Marja är av den åsikten att det inte blir en riktig sommar utan jordgubbar. Ren och nyttig närproducerad mat ger energi och främjar hälsan.

 

ODLINGARNA

Under skördetiden kan jordgubbar plockas själv vid odlingarna samt köpas färdigt plockade direkt från åkern eller av en återförsäljare. Den huvudsakliga jordgubbssorten vid Kartanon Marja är Polka, som smakar lagom sött och lämpar sig både för att frysa ned och för att äta den färsk så som den är. Visste du att:

  • Huvudsorten vid Kartanon Marja är Polka
  • Ogräset rensas för hand och då hålls jorden ren
  • Vi är med i EU:s miljöprogram
  • Vi växelodlar
  • Vi utbildar bärplockare

Kalla vintrar och ett snötäcke förebygger delvis skadegörare. För att förebygga frost används ett omfattande bevattningssystem, som samtidigt fungerar som en biologisk bekämpningsmetod mot skadegörare och gråmögel. Dessutom rensas ogräset för hand och radavstånden klipps med gräsklippare, som drivs med ekobränsle. Också växelodling, sakkunniga bärplockare, en fungerande kylningskedja och en lång erfarenhet samt en hög kompetens inom jordgubbsodling garanterar jordgubbarnas högklassiga kvalitet.