Maissiletut (ilman vehnää)

Kuten mansikat myös letut kuuluvat suomen suveen. Lettu on perinteinen jälkiruoka, joka tunnetaan ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Sen alkuperä lienee yhtä vanha kuin jauhetun viljan käyttökin. Nimitykset lettu ja lätty perustuvat ruotsin sanaan plätt (ohukainen). Letut ja mansikkahillo on monien lempiherkku. Erityisen hyvältä letut maistuvat Rossi-Tarhojen omien mansikoiden kera.

1 dl maissijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl maitoa
2 kpl kananmunia
1 rkl juoksevaa kasvisöljyvalmistetta

Sekoita kuivat aineet, vatkaa kananmuna ja 2 dl maitoa. Siivilöi kuivat aineet hyvin sekoittaen nesteeseen. Anna jauhojen saostua ½ tuntia ja lisää loppu maito 1 dl sekoittaen. Paista letut kasvisöljyvalmisteella molemmin puolin. Tarjoile letut Rossi-Tarhojen heti valmiin mansikka Marpureen tai Marbetin kanssa, niin saat herkkuihin terveellisyyttä mukaan.