Blog Archives

Rossin Mansikkalotta

5 liivatelehteä 2,5 dl Flora Vispi 250 g maitorahkaa 0,5 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 400 g mansikoita tai Rossi Tarhojen valmista mansikka Marpureeta tilkka vettä tai mansikkamehua 0,5 l kokonaisia mansikoita (vuoan vuoraamiseen) Vuoraa pyöreä vuoka kelmulla. Halkaisen mansikat kahtia ja asettele kelmutettuun vuokaan leikkauspinta kelmua vasten. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen. Soseuta muut mansikat tai käytä Rossi tarhojen valmista mansikka Marpureeta. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita joukkoon rahka, sokerit ja soseutettu mansikka. Kiehauta tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan
Lue lisää

Mansikkakiisseli (4 annosta)

5 dl marjatäysmehua 2,5 rkl perunajauhoja 3 dl mansikoita Pinnalle: 1 rkl sokeria Kaada mehu kattilaan ja sekoita perunajauhot kylmään mehuun. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon mansikat ja sekoita tasaiseksi. Kaada mansikkakiisseli jäähtymään tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Voit tarjoilla kiisselin puuron päällä tai sellaisenaan vaniljakastikeen kera.
Lue lisää